Apelsinkaka

Ingredienser:
2 dl Chrisbels Glutenfria mjölmix
2 stora ägg
½ dl + 2 msk honung eller socker (ta mer honung om du föredrar sötare)
1 dl fingervarm mjölk (det du äter)
3/4 dl kokosolja eller smör
1 tsk bakpulver
2 msk apelsinpulver eller skal av 1 apelsin

 

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175°C. Ställ en bakform, ca 19 cm, i ugnen utan att smörja den och låt den stå kvar medan du förbereder smeten.

 

2. Dela äggulor och äggvitor i två separata skålar. Vispa äggvitan med 2 msk honung/socker vitt och fluffigt så att det går att vända skålen upp och ner utan att innehållet ramlar ut.

 

3. Vispa ihop äggulorna, ½ dl honung/socker och kokosoljan/smöret utan att smälta det, tills blandningen blir vit och porös.

 

4. Blanda alla torra ingredienser. Ta ut din varma bakform från ugnen och smörj och bröa den. Blanda mjölken med ägguleblandningen ordentligt och tillsätt sedan mjölblandningen. Blanda allt väl. Tillsätt sedan äggviteblandningen och blanda allt försiktigt utan att vispa. Äggvitan ska helst behålla sin fluffighet utan att vispas.

 

5. Häll smeten i formen och grädda längst ner i ugnen 20–30 minuter. Prova med en sticka om kakan är klar vid slutet av gräddningen. Låt kakan vila en stund innan du stjälper upp den från formen. Pudra med vaniljsocker.

 

print this page 

Skriv ut receptet