Apfelstrudel

Ingredienser:
3 dl Chrisbels glutenfria mjölmix
2 ½ dl vatten
1 tsk honung
1 tsk neutral olja
1 äggula
1 tsk fiberhusk

Fyllning
3 dl äpple, tärnade i små bitar
½ dl glutenfritt ströbröd
1 dl russin
1 dl valnötter
1–1 ½ msk kanel
1/2 dl kokossocker eller vitt socker

Pensling
75 gram smör/kokosolja

Att servera med 
2 dl grädde eller kokosgrädde

 

 

Gör så här:
1. Blanda alla ingredienser för hand till en mjuk deg. Täck degen med en bakduk och låt stå 30 minuter. Tärna äpplen och blanda med de övriga ingredienserna till fyllningen.

 

2. Sätt ugnen på 250°C. Ta fram en stor duk och strö över lite mjöl. Kavla degen och strö lätt över med lite mjöl hela tiden så att degen inte fastnar på kaveln. Använd inte för mycket mjöl, utan lagom. Kavla degen tunt så att den blir ca 55x35. Om degen är ojämn så kan du skära kanterna så att de blir raka.

 

3. Smält smör eller kokosolja och pensla över hela degen ordentligt, men spara lite till att pensla hela strudeln på slutet. Fördela fyllningen på den smalare sidan och rulla sedan med hjälp av duken. Rulla hela degen till en tjock rund strudel. Vik kanterna och tryck till dem så att fyllningen inte rinner ut. Pensla sedan med resterande smör du har sparat.

 

4. Grädda strudeln i mitten av ugnen 20–30 minuter. Ta ut och låt svalna. Pudra med vaniljsocker. Servera med grädde eller kokosgrädde.

 

print this page 

Skriv ut receptet