Blåbärsmuffins

 

Ingredienser till 6 stora eller 10–12 mindre muffins

1 ½ dl Chrisbels Glutenfria mjölmix

2 mellanstora ägg + 1 äggula

1 dl socker eller honung

½ dl grädde eller kokosgrädde

0,75 dl neutral olja

1 tsk bakpulver

1 tsk vaniljpulver

1 citron (skal)

1 dl blåbär (frysta)

 

 

 

Gör så här:

1. Sätt ugnen på 175°C. Vispa socker, ägg och äggula vitt och riktigt pösigt. Blanda ner olja, grädde och citronskal.  Blanda alla torra ingredienser. Sikta ner eller blanda mjölblandningen i äggsmeten. Vänd runt mjölet riktigt sakta med en handvisp.

 

2. Fördela muffinsformar i en muffinsplåt och klicka sedan ut smeten i formarna och tryck ner några blåbär i mitten av varje muffins. Grädda mitt i ugnen 15–20 minuter om du gör stora muffins, om du gör mindre muffins grädda dem i 10–15 minuter eller tills de har fått en fin gyllenbrun färg. Prova med en potatissticka på slutet om muffins är klara. Om provstickan är torr så är de klara.

 

 

Tips: Jag sätter alltid muffinsformar av papper i muffinsplåten när jag bakar mina muffins. Utan muffinsplåten flyter de ut och blir platta men med muffinsplåten blir de höga och fina.

 

 

print this page 

Skriv ut receptet