Bovetekransbröd

Ingredienser

8 dl Chrisbels Glutenfria mjölmix

2 dl bovetemjöl

½ paket jäst (25 g)

7 dl vatten

2 tsk salt

2 msk olja

1 msk socker eller agavesirap

Fyllning

1 msk olja

½ dl hackade oliver

 

 

 

Gör så här:

1. Smula jästen i en bunke. Tillsätt vatten och blanda tills den har löst sig. Blanda ner mjölet, salt, socker (eller agavesirap) och olja. Arbeta ihop degen i en hushållsmaskin 6–8 minuter eller för hand 8–10 minuter.

 

2. Ta upp degen på lätt mjölad arbetsbänk. Kavla ut degen till en rektangel, pensla med oljan och strö över med oliver. Rulla degen till en rulle och forma sedan till en krans. Rulla ihop degen och fäst ändarna vid varandra så det blir en rund ring. Gör några snitt över kransen. Lägg kransen på en plåt med bakplåtspapper och låt jäsa 30–40 minuter.

 

3. Sätt ugnen på 220°C. Pensla kransen med vatten och strö över lite lätt med mjöl. Grädda brödet i mitten av ugnen 20–30 minuter eller tills den är gyllenbrunt. Låt brödet svalna på galler under bakduk innan du skär upp det. 

 

 

print this page 

Skriv ut receptet