Minibröd med bovete

Ingredienser

Till 4 mindre bröd

8 dl Chrisbels Glutenfria Mjölmix 750g

2 dl bovetemjöl

7,5 dl vatten

3/4 jäst (37 g)

3 msk olja

3 tsk salt

1 msk socker (valfri sötning)

 

Gör så här:

1. Värm vattnet tills det blir fingervarmt (37°C). Smula ner jästen i en bunke, tillsätt vatten och rör om tills jästen löst sig. Tillsätt olja, salt, socker och mjölet. Arbeta degen väl, 6–8 minuter i hushållsmaskin eller 8–10 minuter för hand. Låt jäsa övertäckt 30–40 minuter. Degen bör jäsa till dubbel storlek.

 

2. Ta upp degen på lätt mjölad arbetsbänk. Dela degen 4 lika stora bröd.  Använd lite mjöl vid utbakning.  Lägg brödet på en plåt med bakplåtspapper, skär några snitt på brödet och jäsa igen övertäckt 30–40 minuter.

 

3. Värm ugnen till 250°C. Pensla brödet med vatten och grädda brödet längst ner i ugnen i 15 minuter. Sänk sedan temperaturen till 175°C och fortsätt grädda i 20–30 minuter, eller tills brödet är gyllenbrunt. Låt brödet svalna innan du skär upp det.

 

 

print this page 

Skriv ut receptet