Choklad och jordnötskaka 

Ingredienser
1 dl Chrisbels Glutenfria mjölmix
½ dl kakao
15 mjuka dadlar
2 stora ägg
3/4 dl kokosolja eller rapsolja
1/2 dl grädde eller kokosgrädde
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljpulver

Jordnötstopping
1 dl jordnötssmör
1 msk kokosolja 
2 msk honung (flytande)
1 tsk vaniljpulver
2 msk kokosgrädde

Chokladtopping
2 msk kokosolja (smält)
2 msk kakao
2 msk Nutella (mjuk)

Garnering:
1 msk jordnötter

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175°C. Smörj och bröa med mandel eller kokos 1 ½ liters brödform. Mixa dadlar och grädden i en mixer. Vispa äggen poröst. Blanda mjöl, vaniljpulver och bakpulver. Blanda sedan allt tillsammans och till sist sikta ner kakao i smeten. Rör smeten ordentligt utan att vispa. Häll i formen och grädda 15-20 minuter i nedre delen av ugnen. 

2. Lager 1, jordnötstopping: Blanda jordnötstoppingen medan kakan gräddas. Blanda alla ingredienserna till en slät massa. När kakan är klar låt den kallna helt. Stjälp upp kakan på ett serveringsfat. Bre jordnötstoppingen över chokladkakan. Jordnötstoppingen är ganska tjock så du kan försiktigt fördela den över kakan. 

3. Lager 2, chokladtopping: Smält kokosoljan och tillsätt Nutella. Tillsätt kakao och vaniljpulver. Låt chokladtoppingen kallna lite i kylskåpet. Bre sedan över choklastopping. Garnera med jordnötter.

Servera kakan så som den är eller med en klick kokosgrädde/vanlig grädde, bär eller glass. 

Tips: Är du allergisk eller inte gillar någon av toppingarna kan du bara välja att använda den ena.

 

print this page 

Skriv ut receptet