Choklad & hasselnötskaka

Ingredienser:
1 dl Chrisbels mjölmix
1 dl hasselnötsmjöl
1 ½ dl björksocker/kokossocker/vitsocker
3 små ägg
50 g mörk choklad
100 g rumsvarm kokosolja eller smör
1 dl hackade hasselnötter
1, 1/4 tsk bakpulver

Glasyr
1 dl Nuttela
½ dl vispgrädde/kokosgrädde/sojagrädde

 

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa med hasselnötsmjöl en 1 ½ liters brödform. Smält chokladen över vattenbad. Vispa ägg och ½ dl socker vitt och poröst och ställ åt sidan. Vispa smör eller kokosolja och 1 dl socker vitt och poröst och blanda försiktigt med chokladen.

2. Blanda alla torra ingredienser. Blanda sedan allt tillsamman till en tjock smet. Häll smeten i formen och grädda längst ner i ugnen i ca 40 minuter. Prova med en sticka om kakan är klar vid slutet av gräddningen. Låt kakan svalna helt innan du stjälper upp den.

3. Koka ihop grädde och Nuttela. Bre över kakan och toppa med hackade hasselnötter.