Chokladmuffins

 

Ingredienser till 6 stora eller 10–12 mindre muffins

1 ½ dl Chrisbels Glutenfria mjölmix

2 stora ägg

1 dl socker eller honung

1 dl grädde eller kokosgrädde

0,75 dl neutral olja

1 msk kakao

1 tsk bakpulver

 

2 dl grädde eller kokosgrädde

2–3 tsk kakao

1 msk socker, honung eller agavesirap

 

 

Gör så här:

1. Sätt ugnen på 175°C. Vispa socker och ägg riktigt pösigt. Blanda ner oljan och grädden. Blanda alla torra ingredienser. Sikta ner eller blanda mjölblandningen i äggsmeten. Vänd runt mjölet riktigt sakta med en handvisp.

 

2. Fördela muffinsformar i en muffinsplåt och klicka sedan ner smeten i formarna. Grädda mitt i ugnen 15–20 minuter om du gör stora muffins, om du gör mindre muffins grädda dem 10–15 minuter eller tills de har fått en fin gyllenbrun färg. Prova med en potatissticka på slutet om muffins är klara. Om provstickan är torr så är de klara. Låt dem kallna helt.

 

3. Gör toppingen: Vispa gräddenmed sockret fluffigt. Ta ut 1/3 av grädden och lägg i en skål. Blanda försiktigt ner kakaon och blanda sedan i grädden du plockat ut. Rör lätt runt. Fyll spritspåsen och spritsa små rosor på muffinsen. Dekorera med några praliner eller hackad choklad.

 

Tips: Jag sätter alltid muffinsformar av papper i muffinsplåten när jag bakar mina muffins. Utan muffinsplåten flyter de ut och blir platta men med muffinsplåten blir de höga och fina. 

 

 

print this page 

Skriv ut receptet