Chrisbels goda tekakor

Ingredienser:
8 dl Chrisbels Glutenfria mjölmix
½ malda linfrön
½ dl malt hirs
6 ½ dl fingervarm mjölk (valfri sort)
1 ägg
3/4 paket färsk jäst 
1/2 dl kokosolja eller smör
2 msk honung eller socker
2 tsk salt

 

Gör så här:
1. Smula ner jästen i en bunke och tillsätt mjölken. Rör om tills jästen lösts upp helt.

 

2. Tillsätt kokosolja/smör, salt, honung/socker, ägg och allt mjöl. Blanda ihop allt ordentligt och knåda degen i hushållsmaskin 8–10 minuter eller för hand 10–12 minuter. Låt degen jäsa under bakduk i ca 45 min.

 

3. Kavla ut degen, 1–1 ½ cm tjock, och stansa ut runda bröd i önskad storlek med en kakform eller ett glas. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper och nagga dem med en gaffel. Strö över lite mjöl. Låt dem jäsa under bakduk i ca 30 min.

 

5. Sätt ugnen på 250°C. Grädda bröden mitt i ugnen i 8–10 min. Låt dem svalna på ett galler under bakduk.

Om du inte har malda linfrön eller hirsmjöl så kan du mala hirsflingor och linfrön i en elektrisk kaffekvarn.

 

print this page 

Skriv ut receptet