Citronmuffins

 

 

Ingredienser till 6 stora eller 10–12 mindre muffins

1 ½ dl Chrisbels Glutenfria mjölmix

2 stora ägg

1 dl socker eller honung

1 dl grädde eller kokosgrädde

0,75 dl neutral olja

1 tsk bakpulver

1 tsk vaniljpulver

1 stor citron (saft och skal)

 Topping

Grädde eller kokosgrädde

1 msk honung

1 citron (citronskal)

 

Gör så här:

1. Sätt ugnen på 175°C. Vispa socker och ägg riktigt pösigt. Blanda ner oljan, citronsaften, citronsaklet och grädden. Blanda alla torra ingredienser. Blanda mjölblandningen i äggsmeten. Vänd runt mjölet riktigt sakta med en handvisp.

 

2. Fördela muffinsformar i en muffinsplåt och klicka sedan ner smeten i formarna. Grädda mitt i ugnen 15–20 minuter om du gör stora muffins, om du gör mindre muffins grädda dem 10–15 minuter eller tills de har fått en fin gyllenbrun färg. Prova med en potatissticka på slutet om muffins är klara. Om provstickan är torr så är de klara. Låt dem kallna helt.

 

 

3. Vispa grädden med honungen och spritsa eller klicka över muffinsana.Riv skalet på citronen och strö över muffinsarna.. 

 

 

Tips: Jag sätter alltid muffinsformar av papper i muffinsplåten när jag bakar mina muffins. Utan muffinsplåten flyter de ut och blir platta men med muffinsplåten blir de höga och fina. 

 

print this page 

Skriv ut receptet