Clementin & Saffranskaka

Ingredienser:
2 dl Chrisbels Glutenfria mjölmix
2 mellanstora ägg
1 dl smör eller kokosolja (smält)
1 dl vispgrädde/kokosgrädde
1 dl socker/honung/björksocker
2-3 clementiner
1 tsk bakpulver
1/2-1 påse saffran (0,5 g)
Frosting
1 dl kokosgrädde
1 msk honung eller socker
1 clementin

 

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175°C. Använd en 1 ½ liters brödform, smörj och bröa med kokos eller mandelmjöl. Stöt saffranet med lite socker i en mortel. Blanda mjöl och bakpulver. Skala clementiner och mixa dem ordentligt i en mixer. Vispa socker och ägg vitt och riktigt pösigt. Blanda 1 dl av dem mixade clementiner, saffran, det smälta smöret, grädde och blanda sedan med äggblandninge. Tillsätt mjölblandningen och blanda allt till en slät smet utan att vispa.

2. Häll smeten i formen och grädda kakan längst ner i ugnen i 30 minuter. Prova med en sticka om kakan är klar vid slutet av gräddningen. Låt kakan svalna innan du stjälper upp den.
Vispa grädde med honung eller socker och bre över kakan. Riv det yttersta clementin skalet över kakan. Dekorera med clementinskivor.