Filmjölkslimpa med aprikoser

 

Ingredienser till 1 Limpa

7 dl Chrisbels Glutenfria mjölmix

1 dl malda linfrön

1 dl bovetemjöl

1 dl grovt hackade aprikoser

7 ½ dl filmjölk (se alternativ längst ner i receptet)

1 dl mörk sirap eller honung/agave

2 tsk salt

2 msk olja (neutral)

1 ½ tsk bikarbonat

Sesamfrön till bakform och garnering

 

Gör så här:

1. Sätt ugnen på 250°C. Smörj en 2-liters brödform och bröa med sesamfrön. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Tillsätt filmjölk, olja, sirap och blanda allt väl. Häll degen i formen, jämna ut med en sked och strö sedan över lite sesamfrön.

 

2. Grädda längst ner i ugnen i 30 minuter. Sänk sedan värmen till 175 grader och fortsätt grädda 30 minuter 

eller tills brödet har fått en fin gyllenbrun färg och hård skorpa. Låt brödet svalna innan du skär upp det.

   

 

(Du kan baka detta bröd med laktosnfri filmjölk, sojayoghurt)