Frö- och russinbröd med rivna morötter

Ingredienser till 1 limpa

7 dl Chrisbels Glutenfria mjölmix

7 ½ dl filmjölk (se förslag längst ner i texten)

1 dl finrivna morötter

1 dl malda linfrön

½ dl linfrön

½ dl sirap

1 dl russin

1 dl pumpafrön

1 dl hackade valnötter

2 tsk salt

1 ½ tsk bikarbonat

2 msk olja (neutral)

 

 

Gör så här:

1. Sätt ugnen på 250°C. Blanda alla ingredienser till en deg. Smörj och bröa en 2 liters brödform med sesamfrön och fördela degen i formen. Jämna ut den med en sked och strö sedan över med blandade frön.

 

2. Grädda längst ner i ugnen 15 minuter. Sänk sedan värmen till 175°C och fortsätt grädda 30–45 minuter eller tills brödet har blivit lätt brunt och fått en fin hård skorpa. Låt brödet kallna på galler utan duk. Skär brödet när det svalnat helt.

 

Brödet kan bakas med laktosfri filmjölk, sojayoghurt eller kokosgrädde. Bakar du med kokosgrädde ska du tillsätta 2 tsk pressad citron i degen. Bikarbonat behöver någon slags syra för att få ett fint resultat vid brödbak.

 

 

Skriv ut receptet

print this page