Fröbröd med smak av tranbär 

Ingredienser:
7 ½ dl Chrisbels Glutenfria mjölmix
1 dl helt bovete
½ dl boveteflingor
½ dl linfrö
½ sesamfrön
½ dl pumpafrön
1 dl tranbär 
2 msk glutenfri sirap eller agave
2 msk olja
2 tsk salt
1 tsk bikarbonat
7 dl filmjölk eller sojayoghurt

 

Gör så här:

 

1. Värm ugnen till 250°C. Koka 1-2 minuter bovete med vatten och skölj sedan noga. Blanda alla torra ingredienser i en större bunke och tillsätt bovete, olja, salt, sirap och filmjölk. Blanda allt tillsammans till en jämn smet.

 

2. Smörj och bröa med boveteflingor en 1½ liters brödform. Häll smeten i formen och jämna ut med en sked. Strö över med lite bovete.

 

3. Grädda brödet längst ner i ugnen i 25 minuter. Sänk sedan temperaturen till 175°C och fortsätt grädda i 30–40 minuter, eller tills brödet är gyllenbrunt. Låt brödet svalna innan du skär upp det.

 

print this page 

Skriv ut receptet