Fröbröd med russin och hasselnötter 

Ingredienser till 1 bröd

8 dl Chrisbels Glutenfria mjölmix

7 dl filmjölk (se alternativ längst ner i receptet)

1 dl malda linfrön

2 msk olja (neutral)

2 tsk salt

½ dl linfrön

½ dl solrosfrön

½ dl pumpafrön

½ dl sesamfrön

½ dl hasselnötter

½ russin

1 dl mörk sirap eller agavesirap

1 ½ tsk bikarbonat

Sesamfrön till bakform och garnering

 

 

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 250°C. Blanda alla torra ingredienser och tillsätt filmjölk, sirap och olja. Blanda allt väl. Smörj en 2-liters bakform, bröa med sesamfrön och fördela degen i formen. Jämna ut med en sked och strö över svarta och vita sesamfrön.

 

2. Grädda brödet längst ner i ugnen i 15 minuter. Sänk sedan värmen till 175°C och fortsätt grädda 30–45 minuter eller tills brödet är gyllenbrunt och har fått en fin hård skorpa.

 

(Du kan baka detta bröd med glutenfri filmjölk, sojayoghurt eller kokosgrädde. Bakar du med kokosgrädde ska du tillsätta 2 tsk citronsaft. Bikarbonat behöver syra för att brödet ska smaka gott.)