Frukostfrallor med solrosfrön 

Ingredienser

8 dl Chrisbels Glutenfria mjölmix

1 dl solrosfrön

½ paket jäst (25 g)

6 ½ dl vatten

2 tsk salt

2 msk olja

1 msk socker eller agavesirap

 

 

Gör så här:

1. Smula jästen i en bunke. Tillsätt vatten och blanda tills den har löst sig. Blanda ner mjölet, solrosfrön, salt, socker (eller agavesirap) och olja. Arbeta ihop degen i en hushållsmaskin 6–8 minuter eller för hand 8–10 minuter.

 

2. Ta upp degen på lätt mjölad arbetsbänk. Dela degen i 12–14 delar och rulla dem till bullar. Lägg bullarna på en plåt med bakplåtspapper och låt dem jäsa 30–40 minuter.

 

3. Sätt ugnen på 220°C. Pensla bullarna med vatten och strö över med lite mjöl. Grädda brödet i mitten av ugnen 20–30 minuter eller tills bullarna är gyllenbruna. Låt brödet svalna på galler under bakduk innan du skär upp dem. 

 

print this page 

Skriv ut receptet