Frukostfrallor

Ingredienser

8 dl Chrisbels Glutenfria mjölmix

6 ½ dl vatten

3/4 paket färsk jäst

2 msk olja (neutral)

2 tsk salt

2 msk socker, honung eller sirap

 

Gör så här:

1. Värm upp vattnet till 37 grader (fingervarmt) och tillsätt jästen. Blanda tills den har löst sig helt. Tillsätt olja, socker (eller honung eller sirap), salt och sedan mjölet. Arbeta degen i en hushållsmaskin 6–8 minuter eller för hand 8–10 minuter. Låt dem jäsa 30–40 minuter.

 

2. Lägg degen på en mjölad arbetsbänk. Dela degen till 8-10 stora degbitar och forma sedan avlånga frallor. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper och låt de jäsa på nytt 30–40 minuter.

 

3. Sätt ugnen på 225°C. Grädda mitt i ugnen 20-25 minuter eller tills de är lätt gyllenbruna. Täck frallorna med en bak bakduk och låt dem kallna. 

 

print this page 

Skriv ut receptet