Grova Tekakor

Ingredienser:
6 dl Chrisbels Glutenfria mjölmix

6 ½ dl vatten
2 dl bovetemjöl
1 dl malda linfrö
1 dl krossade solrosfrön 
½ dl hela linfrö
½ dl hela solrosfrön (krossa dem i en större mortel)
½ dl sesamfrön
½ dl quinoa(kokt)
1/4 dl dadelsirap eller annan sirap
1 msk glutenfri soja eller tamari
1 tsk salt
2 msk olja
½ färsk jäst


Gör så här:
1. Värm vattnet tills det blir fingervarmt (37°C). Smula ner jästen i en bunke, tillsätt vattnet och rör om tills jästen löst sig. Tillsätt alla andra ingredienser och arbeta degen väl 6–8 minuter i hushållsmaskin eller 10–12 minuter för hand. Låt jäsa övertäckt 30–40 minuter.

2. Dela degen i 12 lika stora delar. Olja lätt dina händer, forma runda kakor, lägg de på plåten med bakplåtspapper på och platta de tunna. Degen är lätt kladdig och därför behöver du olja dina händer varje gång du formar en ny kaka. Nagga kakorna med en gaffel, strö över med lite mjöl och låt de jäsa på nytt 30-40 minuter. 

3. Sätt ugnen på 250 grader. Grädda brödet mitt i ugnen 10-12 minuter eller tills de är gyllenbruna. Låt kakorna svalna på galler under bakduk.

 

print this page 

Skriv ut receptet