Glutenfritt bröd

Ingredienser

Till 3 mindre bröd eller cirka 15 frallor

8,5 dl vatten

3 msk olja

3 tsk salt

1 msk socker(valfri sötning)

3/4 jäst (37 g)

1 Chrisbels Glutenfria Mjölmix 750g

 

 

Gör så här:

1. Värm vattnet tills det blir fingervarmt (37°C). Smula ner jästen i en bunke, tillsätt vatten och rör om tills jästen löst sig. Tillsätt olja, salt, socker och mjölet. Arbeta degen väl, 6–8 minuter i hushållsmaskin eller 8–10 minuter för hand. Låt jäsa övertäckt 30–40 minuter. Degen bör jäsa till dubbel storlek.

 

2. Ta upp degen på lätt mjölad arbetsbänk. Dela degen i 2–3 lika stora bröd eller forma cirka 15 frallor.  Använd helst olja vid utbakning eller lite mjöl. Lägg brödet på en plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa igen övertäckt 30–40 minuter.

 

3. Om du bakar små limpor: Värm ugnen till 250°C. Pensla brödet med vatten och strö sedan över lite mjöl. Grädda brödet längst ner i ugnen i 15 minuter. Sänk sedan temperaturen till 175°C och fortsätt grädda i 20–30 minuter, eller tills brödet är gyllenbrunt. Om du bakar frallor: Värm ugnen till 225°C. Grädda frallorna i mitten av ugnen 20–30 minuter eller tills de är gyllenbruna. Låt brödet svalna innan du skär upp det.