Hålkakor med hirsmjöl

Ingredienser

8 dl Chrisbels Glutenfria mjölmix

1 dl hirsmjöl

½ paket jäst (25 g)

7 dl vatten

2 tsk salt

2 msk olja

1 msk socker eller agavesirap

 

Gör så här:

1. Smula jästen i en bunke. Tillsätt vatten och blanda tills den har löst sig. Blanda ner mjölet, salt, socker (eller agavesirap) och olja. Arbeta ihop degen i en hushållsmaskin 6–8 minuter eller för hand 8–10 minuter.

 

2. Ta upp degen på lätt mjölad arbetsbänk. Dela degen i 6-8 delar och kavla dem runda. Gör ett hål i mitten av varje kaka med hjälp av ett snapsglas eller annat mindre runt föremål och nagga dem med gaffel. Lägg kakorna på en plåt med bakplåtspapper och låt dem jäsa på nytt 30–40 minuter.

 

3. Sätt ugnen på 220°C. Pensla kakorna med vatten och strö över med hirsmjöl. Grädda brödet i mitten av ugnen 20–30 minuter eller tills bullarna är gyllenbruna. Låt brödet svalna på galler under bakduk innan du skär upp dem. 

 

Har du inte hirsmjöl i din butik så kan du mala hirsflingor med en elektrisk kaffekvarn.

 

print this page 

Skriv ut receptet