Hallon muffins 

Ingredienser till 6 stora eller 10–12 mindre muffins

1 ½ dl Chrisbels Glutenfria mjölmix

2 mellanstora ägg + 1 äggula

1 dl socker eller honung

½ dl grädde eller kokosgrädde

0,75 dl neutral olja

1 tsk bakpulver

1 tsk vaniljpulver

1 citron (saft och skal)

1 dl hallon (frysta)

 

 

 

Gör så här:

1. Sätt ugnen på 175°C. Smörj och bröa en muffinsplåt med kokos eller mandelmjöl.  Vispa socker, ägg och äggulan vitt och riktigt pösigt. Blanda ner olja, grädde, citronsaft och citronskal. Blanda alla torra ingredienser. Ställ nu in formen i ugnen så att den hinner bli varm. Om man värmer upp formen jäser muffins fortare. Sikta eller blanda ner mjölblandningen i äggsmeten. Vänd runt mjölet riktigt sakta med en handvisp.

 

2. Ta ut formen, fördela smeten och tryck ner några hallon i varje form.  Grädda mitt i ugnen 15–20 minuter om du gör stora muffins, om du gör mindre muffins grädda dem 10–15 minuter eller tills de har fått en fin gyllenbrun färg. Prova med en potatissticka på slutet om muffins är klara. Om provstickan är torr så är de klara.

 

 

Tips: Jag sätter alltid muffinsformar av papper i muffinsplåten när jag bakar mina muffins. Utan muffinsplåten flyter de ut och blir platta men med muffinsplåten blir de höga och fina.

 

 

 

print this page 

Skriv ut receptet