Hallonrulltårta

Ingredienser
¼ dl Chrisbels Glutenfria mjölmix
¾ potatismjöl
3 ägg 
1 ½ dl socker, kokossocker eller honung
1 tsk bakpulver

 

Fyllning
300 g frysta hallon
1 dl honung
1 msk potatismjöl
1 tsk vaniljpulver
2 dl laktosfri grädde eller kokosgrädde
Hallon sorbet

 

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 250°C. Vispa ägg och socker vitt och riktigt fluffigt. Blanda mjölmixen, potatismjöl och bakpulver. Blanda sedan med äggblandningen. Ta fram en djup bakplåt, 30x40 cm, och lägg på ett bakplåtspapper.

 

2. Häll ner smeten, bred ut över hela plåten och grädda i nedre delen av ugnen i 4–5 minuter. Stjälp upp kakan direkt på ett sockrat bakplåtspapper eller en kökshandduk. Dra bort det gamla bakplåtspappret som kakan har gräddats på. Låt kakan kallna helt.

 

3. Lägg hallon, honung, vaniljpulver och potatismjöl i en kastrull och blanda allt väl. Koka på svag värme tills krämen tjocknar. Låt krämen kallna helt. Bre över kakan och rulla från den smalare sidan.

 

4. Skär rulltårtan i önskade bitar och toppa med glassen eller sorbet. Dekorera med myntablad, mango eller annan frukt och bär.

 

 

print this page 

Skriv ut receptet