Hamburgerbröd 

Ingredienser till 8–12 bröd

8 dl Chrisbels Glutenfria mjölmix

6 ½ dl vatten eller mjölk

1 paket jäst (50 g)

3 msk olja

2 tsk salt

2 msk socker

Pensling

1 ägg, mjölk eller vatten

1 msk sesamfrön

 

Gör så här:

1. Värm vattnet tills det blir fingervarmt (37°C). Smula ner jästen i en bunke, tillsätt vatten och rör om tills jästen löst sig. Tillsätt olja, salt, socker och mjöl. Arbeta degen väl 6–8 minuter eller 10–12 minuter för hand. Låt jäsa övertäckt 30–40 minuter.

 

2. Ta upp degen på lätt mjölad arbetsbänk. Dela degen i 12 lika stora delar och rulla dem till bullar. Lägg bullarna på en plåt med bakplåtspapper och platta till dem lätt, ca 1 cm tjocka. Låt bullarna jäsa under bakduk 30–40 minuter.

 

3. Värm ugnen till 220°C. Pensla bullarna med ägg och strö över sesamfrön. Grädda bullarna i mitten av ugnen 15–20 minuter. Bevaka brödet de sista minuterna så att de inte bränns på toppen. Låt kallna helt under en bakduk innan du skär upp dem. 

 

print this page 

Skriv ut receptet