Sirapslimpa 

Ingredienser till 1 bröd

7 dl Chrisbels Glutenfria mjölmix

1 dl malda linfrön

1 dl russin

6 ½ dl filmjölk eller sojayoghurt

1 dl mörk sirap

2 msk olja (neutral)

2 tsk salt

1 ½ tsk bikarbonat

Sesamfrön till bakform och garnering

 

 

Gör så här:

1. Sätt ugnen på 250°C. Smörj en 1 ½-liters brödform och bröa med sesamfrön. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Tillsätt filmjölk, olja, sirap och blanda allt ordentligt.

 

2. Häll degen i formen, strö över sesamfrön och grädda längst ner i ugnen i 15 minuter. Sänk sedan värmen och fortsätt grädda 30–45 minuter eller tills brödet har fått en fin gyllenbrun färg. Låt brödet kallna på galler under en bakduk innan du skär upp det.

 

(Du kan baka detta bröd med glutenfri filmjölk, sojayoghurt eller kokosgrädde. Bakar du med kokosgrädde ska du tillsätta 2 tsk citronsaft. Bikarbonat behöver syra för att brödet ska smaka gott.)