Hirsfrukostbullar  

Ingredienser

8 dl Chrisbels Glutenfria mjölmix

1 dl hirsflingor

½ paket jäst (25 g)

7 dl vatten

2 tsk salt

2 msk olja

1 msk socker eller agavesirap

 

1 msk hirsflingor (att strö över bullarna)

 

Gör så här:

1. Smula jästen i en bunke. Tillsätt vatten och blanda tills den har löst sig. Blanda ner mjölet, hirsflingor, salt, socker (eller agavesirap) och olja. Arbeta ihop degen i en hushållsmaskin 6–8 minuter eller för hand 8–10 minuter.

 

2. Ta upp degen på lätt mjölad arbetsbänk. Dela degen i 12–14 delar och rulla dem med hjälp av lite mjöl och forma till bullar. Lägg bullarna på en plåt med bakplåtspapper och låt dem jäsa 30–40 minuter.

 

3. Sätt ugnen på 220°C. Pensla bullarna med vatten och strö över med hirsflingor. Grädda brödet i mitten av ugnen 20–30 minuter eller tills bullarna är gyllenbruna. Låt brödet svalna på galler under bakduk innan du skär upp dem. 

 

print this page 

Skriv ut receptet