Kalljästa frukostbullar 

Ingredienser

6 dl Chrisbels glutenfria mjölmix
5 dl vatten
1 msk hela linfrön 
2 msk malda linfrön eller solrosfrön
2 tsk salt
1 msk socker/honung/sirap
1/4 paket färsk jäst

Gör så här:
1. Gör degen cirka 1 timme innan du ska lägga dig. Värm upp vattnet till 37 grader (fingervarmt). Smula ner jästen och rör tills den har löst sig helt. Blanda ner olja, salt, socker, linfrö och mjöl. Knåda degen 6-8 minuter med hushållsmaskin eller 8-10 minuter för hand. Dela degen till 7-9 bitar och forma dem runda. Lägg i en mindre bakform med bakplåtspapper eller olja formen. Formen ska få plats i kylskåpet och ska inte vara för stor. Täck bullarna med plastfolie eller en större bakduk.

2. Låt bullarna jäsa framme i 1 timme. Strax innan du går och lägger dig ställer du bullarna i kylskåpet över natten. Ta fram bullarna från kylskåpet så fort du vaknar och ställ dem bredvid spisen. Låt bullarna vakna till liv ca 1 timme i rumstemperatur. Sätt ugnen på 225°C, strö lite mjöl över bullarna om så ansökas och grädda sedan 20-25 minuter eller tills de är gyllenbruna. 

 

print this page 

Skriv ut receptet