Kanel- och äppelkaka

Ingredienser till 6–8 bitar

1 1/4 dl Chrisbels Glutenfria mjölmix

2 ägg

100 g smör/kokosolja

1 dl socker eller honung

1 dl finrivet äpple

1dl grädde (valfri sort)

1 tsk kanel + 1–2 tsk till garnering

1 tsk bakpulver

 

 

Gör så här:

1. Sätt ugnen på 175°C. Använd en 19 cm rund bakform med avtagbar kant, smörj och bröa med kokos eller mandelmjöl. Smält smöret och blanda med grädden. Vispa socker och ägg vitt och riktigt pösigt, blanda sedan med äpple och smörblandningen. Blanda mjöl, kanel och bakpulver och vänd sedan ner i äggblandningen. Blanda allt till en slät smet utan att vispa.

 

2. Häll smeten i formen och grädda  längst net i ugnne i 30 minuter. Prova med en sticka om kakan är klar vid slutet av gräddningen. Låt kakan svalna något innan du stjälper upp den. Pudra kakan med kanel och servera med en klick grädde eller glass.

 

 

 

Skriv ut receptet

print this page