Kanel- och chokladcookies 

Ingredienser till ca 30 kakor

Ca 4 dl Chrisbels Glutenfria mjölmix

150 g smör eller kokosolja (ej smält)

1 ¼ dl socker eller kokossocker

Ca 50 gram hasselnötter

2 ägg

50 g mörk choklad (valfritt)

1 tsk kanel

1 tsk bakpulver

 

Gör så här:

1. Sätt ugnen på 200°C. Rör kraftigt ihop smöret och sockret. Tillsätt ett ägg i taget under kraftig omrörning. Hacka chokladen och nötterna, men inte i för stora bitar. Blanda i kanel, bakpulver och mjöl. Blanda allt till en deg.

 

2. Forma degen till små bollar. Platta till dem något. Lägg dem på en bakplåt med bakplåtspapper. Grädda kakorna i mitten av ugnen 10–15 minuter. Låt kakorna kallna. Servera med ett glas mjölk eller som tillbehör till glass. 

 

Skriv ut receptet

print this page