Kladdkaka med vit choklad och saffran 

Ingredienser

1 dl Chrisbels Glutenfria mjölmix

2 ägg

100 gram smör eller kokosolja

100 gram vit choklad 

1 dl socker eller honung

1 paket saffran (0,5 g)

 

Maräng

1 äggvita

1 tsk socker eller honung

 

Gör så här:

Sätt ugnen på 175°C. Stöt saffran med lite socker i en mortel. Smält smöret, bryt chokladen och låt smälta tillsammans med smöret. Tillsätt saffran och låt svalna. Vispa ägg och socker pösigt men inte för mycket. Blanda alla torra ingredienser och rör ner i äggsmeten. Tillsätt smör- och chokladblandningen och blanda allt väl.

 

2. Häll smeten i en smord och bröad form, cirka 20 cm i diameter med avtagbar botten. Grädda i mitten av ugnen i cirka 20 minuter. Låt kakan kallna helt.

 

3. Vispa äggvitan med sockret till ett riktigt fast och hårt skum. Spritsa marängen över kakan och bränn med en marängbrännare eller bred bara marängen över hela kakan.  

 

Bra att veta:

Du kan välja vilken choklad du vill. Vanlig med socker, vegan eller mjölkfri. Det går också att göra egen vit choklad med 100 gam kakao smör, 1 msk honung eller agave och 1 tsk vanuilj pulver. 

Om du vispar marängen med honung blir marängen något mörkare på grund av att honung är lite brunare. 

 

print this page 

Skriv ut receptet