Krustader med vaniljgrädde och hallon

Ingredienser:

4 dl Chrisbels Glutenfria mjölmix
3, ¼ dl kallt vatten
2 tsk olja
1 tsk salt

Olja att pensla degen med

Fyllning:

3 dl grädde

1 tsk vaniljpulver

1 msk honung

Hallon

 

 

Gör så här:
1. Blanda alla ingredienser och arbeta degen väl, 6–8 minuter i hushållsmaskin eller 8–10 minuter för hand. Ställ degen i kylen i minst 2–3 timmar. Ta fram degen och dela den på mitten. Ställ den ena halvan i kylen.

 

2. Sätt ugnen på 200°C. Smörj med olja en muffinsplåt. Dela degen du har framme i 4 lika stora delar. Kavla ut degen med hjälp av lite mjöl, ca 3 mm tjock, på ett bakplåtspapper. Skär degen 10x10 cm stora rutor. Pensla varje ruta med olja på båda sidor och lägg försiktigt ner dem i muffinsformen så att de täcker hela botten. Upprepa proceduren tills du har fyllt hela muffinsplåten.

 

3. Grädda längst ner i ugnen 10–15 minuter eller tills krustaderna fått en fin och gyllenbrun färg. Låt dem kallna helt. Gör salladen.

 

4. Skär i små bitar avokado, jordgubbar och körsbärstomater. Blanda med övriga ingredienser. Fyll krustaderna och servera som förrätt.

 

Degen som du har kvar i kylskåpet kan du baka fler krustader med.

 

 

print this page 

Skriv ut receptet