Kuvertbullar

Ingredienser

8 dl Chrisbels Glutenfria mjölmix

6 ½ dl vatten

½ paket jäst

1 msk socker eller agavesirap

1 msk olja

2 tsk salt

12–14 valnötshalvor

 

Gör så här:

1. Värm upp vattnet tills det blir fingervarmt (37°C). Smula ner jästen i en bunke, tillsätt vattnet och rör om tills jästen löst sig. Tillsätt olja, salt, socker (eller agavesirap) och mjöl. Arbeta degen väl 6–8 minuter i hushållsmaskin eller 10–12 minuter för hand. Låt jäsa övertäckt 30–40 minuter.

 

2. Ta upp degen på lätt mjölad arbetsbänk. Dela degen i 12–14 lika stora delar och kavla ut varje degbit till en 1 cm tjock fyrkan. Vik in kanterna mot mitten och tryck till ordentligt i mitten. Lägg bullarna på en plåt med bakplåtspapper. Låt bullarna jäsa under bakduk 30–40 minuter.

 

3. Sätt ugnen på 220°C. Pensla bullarna med vatten (strö över med riven ost om så önskas) och tryck ner en valnötshalva i mitten. Grädda brödet i mitten av ugnen 15-20 minuter eller tills bullarna är gyllenbruna. Låt brödet svalna på galler under bakduk innan du skär upp det.