Lasagneplattor

Ingredienser

5 ½ dl Chrisbels Glutenfria mjölmix

3 ägg

1 ½ dl vatten

2 msk olja

2 tsk salt

 

Gör så här:

1. Blanda alla torra ingredienser. Tillsätt ägg och vatten och arbeta ihop degen. Tillsätt mera mjöl om det behövs för att få degen att bli riktigt hård. Gör en boll av degen och tryck ut den hårt med handflatan, vik ihop degen och tryck igen. Upprepa i cirka 5–10 minuter. Degen är klar när den inte längre fastnar på händerna. Ställ degen i kylen i 30 minuter.

 

2. Ta ut degen från kylen och kavla ut den 1 ½ millimeter tjock på mjölad arbetsbänk. Skär lasagneplattor i önskad storlek som passar just den form du vill tillaga lasagnen i. Lägg dem på en kökshandduk och låt torka i cirka 1–2 timmar. Gör sedan lasagne med den fyllning du vill och använd min bechamelsås nedan.

 

 

Bechamelsås

1 liter mjölk (valfri sort)

1 dl Chrisbels Glutenfria mjölmix

50 g smör eller kokosolja

2 tsk salt

1 tsk vitpeppar.

 

 

Gör så här:

Smält smöret i en tjockbottnad kastrull. Vispa mjölet med 1 dl mjölk och vänd sedan ner i smöret. Vispa till en slät massa utan klumpar. Tillsätt resten av mjölken och koka upp allt tillsammans under omrörning tills såsen tjocknat. Nu är den färdig för att användas till lasagne eller andra maträtter. 

 

 

print this page 

Skriv ut receptet