Linfrö brödkakor 

Ingredienser till 6-8 kakor

8 dl Chrisbels Glutenfria mjölmix

1 dl linfrö

1 dl malda linfrö

½ paket jäst (25 g)

6 ½ dl vatten

2 tsk salt

2 msk olja

1 msk socker eller agavesirap

 

 

Gör så här:

1. Smula jästen i en bunke. Tillsätt vatten och blanda tills den har löst sig. Blanda ner mjölet, linfrön, linfrömjölet, salt, socker (eller agavesirap) och olja. Arbeta ihop degen i en hushållsmaskin 6–8 minuter eller för hand 8–10 minuter.

 

2. Ta upp degen på lätt mjölad arbetsbänk. Dela degen 6-8 mindre delar, forma dem till bullar och kavla dem runda 2 cm tjocka kakor. Lägg sedan de på en plåt med bakplåtspapper och låt dem jäsa 30–40 minuter.

 

3. Sätt ugnen på 220°C. Pensla bullarna med vatten och strö över lite mjöl. Grädda brödet i mitten av ugnen 20–30 minuter eller tills kakorna är gyllenbruna. Låt brödet svalna på galler under bakduk innan du skär upp dem. 

 

 

print this page 

Skriv ut receptet