Linfröbröd i kastrull

 

Ingredienser

6 dl Chrisbels Glutenfria mjölmix

1 dl boveteflingor

1 dl linfrön

½ paket jäst (25 g)

4 ½ dl ljummet vatten (37°C)

1 ½ msk olja

1 tsk salt

1 tsk socker

1 ½ liters kastrull

 

 

Gör så här:

1. Smula jästen i en bunke. Tillsätt vatten och blanda tills den har löst sig. Blanda ner mjölet, boveteflingor, linfrön, salt, socker och olja. Arbeta ihop degen 6–8 minuter i hushållsmaskin eller för hand 8–10 minuter. Låt degen jäsa övertäckt med en bakduk.

 

2. Lägg degen på en mjölad arbetsbänk. Forma degen till ett runt bröd. Pensla kastrullen ordentligt med olja och bröa med boveteflingor och lägg sedan ner brödet i kastrullen. Låt degen jäsa 30–40 minuter.

 

3. Sätt ugnen på 250°C. Grädda brödet i nedre delen av ugnen i 15 minuter. Sänk sedan värmen till 175°C och fortsätt grädda 30–45 minuter eller tills brödet har fått en gyllenbrun färg. Ta ut brödet försiktigt från kastrullen och låt det ligga på ett galler med en bakduk på.

Låt brödet kallna helt innan du skär upp det. 

 

Skriv ut receptet

print this page