Mango Muffins 

 

Ingredienser till 6 stora eller 10–12 mindre muffins

1½ dl Chrisbels Glutenfria mjölmix

2 stora ägg

1 dl socker eller honung

½ dl grädde eller kokosgrädde

0,75 dl neutral olja

1 tsk bakpulver

1 dl mango hackad i små bitar

 

Mangosoppa

3 dl mangotärningar

2 dl nypressad apelsinsaft

2 msk solrosfrön

 

 

 

 

Gör så här:

1. Sätt ugnen på 175°C. Vispa socker och ägg riktigt pösigt. Blanda oljan och grädden. Blanda alla torra ingredienser. Sikta ner eller blanda mjölblandningen i äggsmeten. Vänd runt mjölet riktigt sakta med en handvisp.

 

2. Fördela muffinsformar i en muffinsplåt och klicka sedan ner smeten i formarna. Fördela mangon, lika mycket i varje form.  Grädda mitt i ugnen 15–20 minuter om du gör stora muffins, om du gör mindre muffins grädda dem 10–15 minuter eller tills de har fått en fin gyllenbrun färg. Prova med en potatissticka på slutet om muffins är klara. Om provstickan är torr så är de klara.  

 

3. Mangosoppa: Mixa mango, apelsinsaft och solrosfrön i en mixer till en krämig soppa. Häll i små glas och toppa med solrosfrön. Servera med mangomuffins. 

 

Tips: Jag sätter alltid muffinsformar av papper i muffinsplåten när jag bakar mina muffins. Utan muffinsplåten flyter de ut och blir platta men med muffinsplåten blir de höga och fina. 

 

 

print this page 

Skriv ut receptet