Minibaguetter med hirs

Ingredienser till 8 minibaguetter

8 dl Chrisbels Glutenfria mjölmix

6 ½ dl vatten

1 dl hirsmjöl (eller använd hirsflingor och mal i en kaffekvarn)

½ paket färsk jäst (25 g)

2 msk olja (neutral)

2 tsk salt

2 msk socker, honung eller sirap

 

Gör så här:

1. Värm upp vattnet till 37°C (fingervarmt) och tillsätt jästen. Blanda tills den har löst sig helt. Tillsätt olja, socker (eller honung eller sirap), salt och sedan mjölet. Arbeta degen i en hushållsmaskin 6–8 minuter eller för hand 8–10 minuter. Låt degen jäsa 30–40 minuter.

 

2. Lägg degen på en mjölad arbetsbänk. Dela degen i 8 lika stora bitar. Rulla dem till mindre baguetter. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Låt dem jäsa på nytt 30–40 minuter.

 

3. Värm ugnen till 220°C. Grädda baguetterna i mitten av ugnen 20–30 minuter eller tills de fått en lätt gyllenbrun färg. Låt brödet svalna innan du skär upp det.

 

 

Skriv ut receptet

print this page