Morotsfrallor

Ingredienser:
8 dl Chrisbels Glutenfria mjölmix
6 ½ dl vatten
1 ½ dl finrivna morötter
½ färsk ekologisk jäst
2 msk olja
1 msk sirap eller socker
2 tsk salt



Gör så här:
1. Smula jästen i en bunke. Värm vattnet tills det är fingervarmt. Rör ut jästen och blanda tills den har löst upp sig helt. Tillsätt salt, morötter, olja, sirap eller socker och mjöl. Arbeta degen kraftigt i en hushållsmaskin i 6–8 minuter eller för hand 8–10 minuter. Låt degen jäsa 20–30 minuter.

2. Ta upp degen på mjölat bakbord. Degen är lätt kladdig men hanterbar. Dela degen i 12 delar och forma de till runda bollar med hjälp av lite mjöl. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper och låt dem jäsa 20–30 minuter.

3. Sätt ugnen i god tid på 225°C. Låt inte brödet jäsa för mycket, då kan de sjunka ner efter gräddningen. Strö lite mjöl över bullarna innan gräddning och grädda dem i mitten av ugnen i 15-20 minuter. Låt brödet kallna under bakduk. Bevara brödet i en tät kakburk eller plastpåse eller frys ner dem.

 

 

print this page 

Skriv ut receptet