Nötkaka

 

Ingredienser

2 dl jordnötssmör

2 dl hasselnötsmjöl

1 dl hackade hasselnötter

100 g mörk choklad

1 dl honung

1 dl kokosolja

2 ägg

1 msk Chrisbels Glutenfria mjölmix

 

Gör så här:

 

1. Sätt ugnen på 200°C. Smörj och bröa en 1 ½-liters brödform. Smält kokosolja, tillsätt chokladen och rör om tills den smälter helt. Tillsätt jordnötssmör, hasselnötsmjöl, hasselnötter och honung. Blanda allt väl. Vispa äggen pösigt och blanda med nötblandningen. Tillsätt mjölet sist och häll smeten i formen.

 

2. Grädda i mitten av ugnen 20–25 minuter eller tills kakan har stelnat. Ta ut kakan och låt kallna helt. Servera med en klick glass eller grädde. 

 

 

print this page 

Skriv ut receptet