Pannkakor i muffinsformar 

 

För fyra personer (12 pannkaksmuffins)

2,5 dl Crisbels Glutenfria mjölmix

4 ägg

6 dl mjölk (valfri)

1 krm salt

1 ½ tsk bakpulver

2 msk olja (neutral)

 

 

Gör så här:

Sätt ugnen på 220°C. Använd en muffinsplåt och smörj varje muffinsform med olja och ställ plåten i ugnen så den blir riktigt varm. Blanda alla torra ingredienser i en separat skål. Vispa äggen ordentligt och tillsätt mjölken, oljan och sist mjölblandningen. Vispa ordentligt. Ta ut muffinsplåten från ugnen och fördela smeten nästan ända upp till kanten av formarna. Grädda i mitten av ugnen 20–30 minuter eller tills de har fått fin färg. Pannkakorna reser sig fint men sjunker sedan något och det bildas ett hål i mitten. I hålet kan du lägga bär och sedan toppa med valfri grädde. 

 

 

Skriv ut receptet

print this page