Pepparkakskaka med lingon 

Ingredienser till 6–8 bitar

2 ägg

0,75 dl olja (neutral)

1 dl socker eller honung

10 msk Chrisbels Glutenfria mjölmix

2 tsk pepparkakskryddor

1 dl grädde (valfri sort)

1 dl lingon

1 ½ tsk bakpulver

 

Garnering

50 g smör eller kokosolja

1 msk socker eller kokossocker

1 tsk pepparkakskryddor

1 dl lingon

 

 

Gör så här:

1. Sätt ugnen på 175°C. Använd en 17–19 cm rund bakform med avtagbar kant, smörj och bröa med kokos eller mandelmjöl. Vispa socker och ägg vitt och riktigt pösigt, blanda sedan med grädden och oljan. Blanda mjöl, bakpulver och pepparkakskryddor och vänd sedan ner det i äggblandningen. Blanda allt till en slät smet utan att vispa.

 

2. Häll smeten i formen och strö över med lingon. Grädda kakan i mitten av ugnen 20–30 minuter. Prova med en sticka om kakan är klar vid slutet av gräddningen. Låt kakan svalna något innan du stjälper upp den.

 

 

(Mjölet är räknat i msk eftersom det ger bättre resultat än att väga mjölet. Använd ett matskedsmått, inte en matsked som du äter med.)

 

Skriv ut receptet

print this page