Pepparkaksrulltårta

Ingredienser

3 ägg

1 ½ dl socker, kokossocker eller honung

¾ dl Chrisbels Glutenfria mjölmix

2 msk potatismjöl

1 ½ tsk bakpulver

2 tsk kanel

½ tsk ingefära

½ tsk kryddnejlikor

(eller 3–4 tsk pepparkakskryddor)

 

Fyllning

125 g smör

1 dl socker eller honung

1 påse saffran

 

Gör så här:

1. Sätt ugnen på 250°C. Vispa äggen och sockret vitt och riktigt fluffigt. Blanda alla torra ingredienser. Blanda sedan med äggblandningen. Ta fram en djup bakplåt, 30x40 cm, och lägg på ett bakplåtspapper.

 

2. Häll smeten på plåten och grädda kakan i nedre delen av ugnen i 4–5 minuter. Var noga med att se till kakan. Stjälp upp kakan på ett sockrat bakplåtspapper. Dra bort det gamla bakplåtspappret som kakan har gräddats på. Låt kakan kallna helt.

 

3. Stöt saffranet med lite socker i en mortel. Värm upp 1 tsk smör och blanda i saffranet tills det har löst sig helt. Låt kallna helt. Vispa sedan samman alla ingredienser med en handvisp till en fluffig smörkräm. Ta fram kakan och bre över. Rulla kakan från den smala sidan av papperet. Låt kakan stå i kylen tills du ska servera den. Ta fram 30 minuter innan du skär upp den.

(Kakan går att frysa, men ta fram den i tid så den hinner tina långsamt)

 

Skriv ut receptet

print this page