Plommon- och pepparkakskaka 

Ingredienser till 6–8 bitar

1, 1/4 dl Chrisbels Glutenfria mjölmix

2 ägg

100 g smör/kokosolja

1 dl socker eller honung

6–8  plommon 

1 dl grädde (valfri sort)

1 msk pepparkakskryddor

1 tsk bakpulver

 

 

Gör så här:

1. Sätt ugnen på 175°C. Använd en 19 cm rund bakform med avtagbar kant, smörj och bröa med kokos eller mandelmjöl. Dela plommonen på mitten och kärna ur dem. Smält smöret och blanda med grädden. Vispa socker och ägg vitt och riktigt pösigt, blanda sedan med smörblandningen.. Blanda mjöl, pepparkakskryddor, bakpulver och vänd sedan ner det i äggblandningen. Blanda allt till en slät smet utan att vispa.

 

2. Häll kakan i formen och fördela plommonen över smeten (de sjunker till botten). Grädda kakan längst ner i ugnen i ca 30 minuter. Prova med en sticka om kakan är klar vid slutet av gräddningen. Låt kakan svalna något innan du stjälper upp den. 

 

 

Skriv ut receptet

print this page