Quinoabullar

Ingredienser:
8 dl Chrisbels Glutenfria mjölmix
½ dl svart quinoa
½ dl linfrö
7 dl vatten
½ färsk ekologisk jäst
2 msk olja
2 tsk salt

Pensling
kokosolja eller smör

 

Gör så här:
1. Mal quinoa och linfrön i en elektrisk kaffekvarn. Smula jästen i en bunke. Tillsätt vatten och blanda tills den har löst sig. Blanda ner olja och alla andra torra ingredienser. Arbeta ihop degen i en hushållsmaskin 6–8 minuter eller för hand 8–10 minuter. Låt jäsa 30-40 minuter.

 

2. Ta upp degen på lätt mjölad arbetsbänk. Dela degen i 12 delar och rulla dem till bullar. Lägg bullarna på en plåt med bakplåtspapper, skär två lätta snitt över bullarna och låt dem jäsa 30–40 minuter.

 

3. Sätt ugnen på 220°C. Pensla bullarna med vatten och grädda i mitten av ugnen 15–20 minuter, ta ut bullarna och pensla dem med lite kokosolja eller smör. Ställ tillbaka bullarna i ugnen och låt dem grädda 3–5 minuter till eller tills bullarna är lätt gyllenbruna. Låt brödet svalna på galler under bakduk innan du skär upp dem.

 

 

print this page 

Skriv ut receptet