Rabarberkaka

Ingredienser:
1½ dl Chrisbels Glutenfria mjölmix
1 dl mandelmjöl
2 ägg
½ dl björksocker eller vitt socker
½ dl honung
3/4 dl kokosgrädde/sojagrädde/laktosfri grädde
3/4 dl kokosolja/neutral olja 
1 ½ dl rabarber skurna i mindre bitar
1 tsk bakpulver
½ tsk vaniljpulver 

Till servering
Grädde (valfritt) 

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175°C. Använd en 17–19 cm rund bakform med avtagbar kant, smörj och bröa med kokos eller mandelmjö. Vispa ägg och socker ca 1 minut. Tillsätt honung och fortsätt vispa tills smeten blir vit och porös. Blanda alla torra ingredienser. 

2. Blanda olja och grädde med äggblandningen. Tillsätt mjölblandningen och blanda allt till en slät smet utan att vispa.

3. Häll smeten i formen och fördela rabarber över smeten. Grädda kakan längst ner i ugnen 25–30 minuter. Prova med en sticka om kakan är klar vid slutet av gräddningen. Låt kakan svalna något innan du stjälper upp den. Servera helst kakan ljummen med en klick grädde.

 

print this page 

Skriv ut receptet