Saffrans- och apelsinkaka

Ingredienser för 8–12 bitar

1, 3/4 dlCrisbels Glutenfria mjölmix

3 ägg

1½  dl socker eller honung

150 g smör/kokosolja  

1 dl grädde 

1 apelsin (rivet skal + mixat innehåll)

1 påse saffran

1 ½ tsk bakpulver

 

 

 

Gör så här:

1. Sätt ugnen på 175°C. Använd en 1 ½ liters brödform, smörj och bröa med kokos eller mandelmjöl. Stöt saffranet med lite socker i en mortel. Blanda mjöl och bakpulver. Riv yttersta skiktet av apelsinens skal med ett zestjärn och spara. Skala apelsinen och mixa den ordentligt i en mixer. Vispa socker och ägg vitt och riktigt pösigt. Blanda sedan i 1 dl av den mixade apelsinen, rivet apelsinskal och saffran. Smält smöret,  blanda med grädden, saffran och blanda sedan med äggblandninge. Tillsätt mjölblandningen och blanda allt till en slät smet utan att vispa.

 

2. Häll smeten i formen och grädda kakan längst ner i ugnen i 30 minuter. Prova med en sticka om kakan är klar vid slutet av gräddningen. Låt kakan svalna något innan du stjälper upp den.

 

 

Skriv ut receptet

print this page