Saffrans- och morotskaka

 

Ingredienser till 6–8 bitar

1,1/4 dl Chrisbels Glutenfria mjölmix

2 ägg

100 g smör/kokosolja

1 dl socker/ honung

1 dl finriven morot

1 dl grädde (valfritt)

1 påse saffran

1 tsk bakpulver

 

Glasyr

Grädde eller kokosgrädde

Socker, agave eller honung

 

Gör så här:

1. Sätt ugnen på 175°C. Använd en 19 cm rund bakform med avtagbar kant, smörj och bröa med kokos eller mandelmjöl. Stöt saffranet med lite socker i en mortel. Vispa socker och ägg vitt och riktigt pösigt, blanda sedan med grädde, morötter, saffran och olja. Blanda mjölet med bakpulvret och vänd sedan ner det i äggblandningen. Blanda allt till en slät smet utan att vispa.

 

2. Häll smeten i formen. Grädda kakan i mitten av ugnen ca 30 minuter. Prova med en sticka om kakan är klar vid slutet av gräddningen. Låt kakan svalna något innan du stjälper upp den. Servera kakan med grädde eller glass. 

 



 

 

 

Skriv ut receptet

print this page