Saffrans- och plommonkaka 

 

 

Ingredienser till 6–8 bitar

1, 1/4 dl Chrisbels Glutenfria mjölmix

2 ägg

100 g smör/kokosolja

1 dl socker eller honung

1 dl grädde (valfritt)

6–8  plommon 

1 påse saffran

1 tsk bakpulver

 

 

Gör så här:

1. Sätt ugnen på 175°C. Använd en 19 cm rund bakform med avtagbar kant, smörj och bröa med kokos eller mandelmjöl. Dela plommonen i mitten och kärna ur dem. Stöt saffranet med lite socker i en mortel. Vispa socker och ägg vitt och riktigt pösigt. Smält smöret, blanda med grädd,  saffran och blanda sedan med äggblandningen. Blanda mjölet med bakpulvret och vänd ner det i äggblandningen. Blanda allt till en slät smet utan att vispa.

 

2. Häll smeten i formen och fördela plommonen över smeten (de sjunker till botten). Grädda kakan länst ner i ugnen ca 30 minuter. Prova med en sticka om kakan är klar vid slutet av gräddningen. Låt svalna innan du stjälper upp den. Serevra kakan med lättvispad grädde.

 

 

print this page