Saffrans- och vallmokaka 

Ingredienser till 6–8 bitar

2 ägg

0,75 dl olja (neutral)

1 dl socker eller honung

10 msk Chrisbels Glutenfria mjölmix

1 msk vallmo

1 dl grädde (valfri sort)

1 påse saffran

1 ½ tsk bakpulver

 

Gör så här:

1. Sätt ugnen på 175°C. Använd en en 17–19 cm rund bakform med avtagbar kant, smörj och bröa med kokos eller mandelmjöl. Stöt saffranet med lite socker i en mortel. Vispa socker och ägg vitt och riktigt pösigt, blanda sedan med grädde, vallmo, saffran och olja. Blanda mjöl och bakpulver och vänd sedan ner det i äggblandningen. Blanda allt till en slät smet utan att vispa.

 

2. Grädda kakan i mitten av ugnen 20–30 minuter. Prova med en sticka om kakan är klar vid slutet av gräddningen. Låt kakan svalna något innan du stjälper upp den.

 

Bra att veta: Alla glutenfria mjuka kakor bakade med saffran ska helst ätas upp färska eftersom saffran torkar ut kakan och blir torr dagen efter.

 

 

(Mjölet är räknat i msk eftersom det ger bättre resultat än att väga mjölet. Använd ett matskedsmått, inte en matsked som du äter med.) 

 

Skriv ut receptet

print this page