Saffrans sockerkaka

 

 

Ingredienser:
1 1/4 dl Chrisbels Glutenfria mjölmix
2 ägg
1 dl vitsocker/björksocker
100 g smör
1 dl grädde
1 paket saffran ( 0,5 g)
1 tsk bakpulver

Garnering
Lingon
vaniljsocker

 

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175°C. Använd en 19 cm rund bakform med avtagbar kant, smörj och bröa med kokos eller mandelmjöl. Stöt saffranet med lite socker i en mortel. Smält smöret och blanda med grädden och saffran. Vispa socker och ägg vitt och riktigt pösigt, blanda sedan med gräddblandningen. Blanda mjölet med bakpulvret och vänd sedan ner det i äggblandningen. Blanda allt till en slät smet utan att vispa.

 

2. Häll smeten i formen och grädda kakan längst ner i ugnen ca 30 minuter. Prova med en sticka om kakan är klar vid slutet av gräddningen. Låt kakan svalna helt innan du stjälper upp den. Pudra kakan med vaniljsocker och toppa med lingon. Du kan också bre kakan (om så önskas) med lättvispad crème fraiche, lite socker och vaniljpulver eller vispad grädde.