Stekpannebröd

 

Ingredienser

8 dl Chrisbels Glutenfria mjölmix

6 ½ dl vatten

½ paket jäst (25 g)

2 msk olja

2 tsk salt

1 msk socker eller agavesirap

2 msk smör eller kokosolja att steka brödet i

1 msk sesamfrön att strö över

 

 

 

Gör så här:

1. Värm vattnet tills det blir fingervarmt (37°C). Smula ner jästen i en bunke, tillsätt vatten och rör om tills jästen löst sig. Tillsätt olja, salt, socker och mjöl. Arbeta degen väl 6–8 minuter eller 10–12 minuter för hand. Låt jäsa övertäckt 30–40 minuter.

 

2. Ta upp degen på lätt mjölad arbetsbänk. Dela degen i 12 lika stora delar och kavla ut varje degbit till en ½ cm tjock rundel. Lägg bullarna på en plåt med bakplåtspapper. Låt bullarna jäsa under bakduk i 10 minuter.

 

3. Ta fram en stekpanna och stek bullarna i smöret eller kokosoljan. Strö lätt med sesamfrön. Servera brödet direkt till frukost eller till en god soppa.